Hírek / Egyéb/Archív

Kutyaszorítóban vannak a vásárhelyi állatvédők

2021. május 3. 08:14 Egyéb/Archív | Szerző: Géczi Emese

Kilátástalan a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének a májusi hónapja, ugyanis kiürült a kasszájuk. Az állataikat pedig el kell látniuk, nincs megállás a szervezetnél. Legutóbb is egy halálos betegségben szenvedő cicust fogadtak a gondozásukba.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, hogy nagyjából havi 150 kutyakonzervet és 420 tasak cicaeledelt kell vásárolniuk, valamint 120-150 kilogramm almot és a betegek részére vitaminokat, gyógyszereket. Állateledelből is speciálisabb, magasabb tápanyagtartalmú eledelre van szükségük, ugyanis nem mindegy, hogy a halálos betegségben szenvedő cicusaik mit esznek. Vitaminra, roboráló szerekre van szükségük a bársonytalpúaknak. Ha ezeket nem kapják meg, az állatorvosi költség a duplájába is kerülhet – tette hozzá az elnök.

Ezen kívül a közüzemi számláikat is fizetniük kell, és az állatorvosi költségeket is. Ahhoz, hogy a májusi hónapot átvészelhessék, az állatbarátoktól 160.000 forint adományt remélnek. A kiadások többi részét a tagok fedezik saját pénzükből.

A kis városi szervezet családias légkörben gondozza a maroknyi központjában a védenceiket, akikért minden tőlük telhetőt megtesznek. Ezen kívül számos preventív programjuk is van a városban, jelenleg például 120 utcán élő, gazdátlan cica ivartalaníttatásán dolgoznak.

Ha szeretné segíteni és támogatni az állatvédő egyesület védenceit, akkor azt átutalással tudja megtenni a 10700158-67637539-51100005 (CIB Bank) számlaszámra, "Májusi adomány" közleménnyel. Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen kérhető.

Forrás:

Kovács Péter
sajtóreferens
kommunikációs tanácsadó

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete
 

Kép forrása:

Kovács Péter
sajtóreferens
kommunikációs tanácsadó

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete


next 5

A mi világunk

Hírek