Hírek / Közélet

Laborok újultak meg a Mezőgazdasági Karon

2021. szeptember 22. 11:14 Közélet | Szerző: Megyeri József

Megújult a Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karának Takarmányvizsgáló és Informatikai Laboratóriuma. A fejlesztést egy 3 milliárd 700 millió forintos európai uniós pályázat részeként és támogatók segítségével végezték el. Elektromos hálózatcsere, építészeti felújítás és új eszközpark beszerzése is történt. Az új helyiségeket szerdán adták az intézményben. Mikó Edit dékán a Rádió 7-nek elmondta, a beruházás által a hallgatók 21. századi körülmények között tanulhatnak, végezhetnek kísérleteket, amelyek elősegíthetik az agrárdigitalizációt is.

A Takarmányvizsgáló Laboratóriumot a kialakítójáról, a Mezőgazdasági Kar egykori tanszékvezetőjéről, Dr. Kovács Gáborról nevezték el. Megújult az „A” előadó is, ami a kar egykori oktatója, Dr. Sófalvy Ferenc nevét kapta.

„Nekünk nem elég szellemi táplálékot nyújtanunk a hallgatók számára, hanem azt is biztosítanunk kell, hogy egy olyan környezetben végezhessék tanulmányaikat, ami megfelel a mai igényeknek, komfortban, technológiában és minden értelemben” – fejtette ki Mikó Edit.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner