Hírek / Közélet

Lázár János bűnnek tekinti a vásárhelyi közétkeztetés kiszervezését

2021. december 22. 08:10 Közélet

Az elmúlt három és fél év egyik legsúlyosabb bűnének tartja Lázár János, hogy a vásárhelyi városvezetés magáncégnek szervezte ki a közétkeztetést. A térség országgyűlési képviselője szerint a városháza mindent privatizál és elad, aminek a vásárhelyiek egyértelműen a vesztesei, hiszen nemcsak a közös vagyonuktól fosztják meg őket, de a számukra elérhető szolgáltatásokban is a profitérdek jelenik meg a szociális szempontok helyett.

A politikus úgy látja, az önkormányzat ahelyett, hogy megvédené az itt élőket, a közétkeztetés kiszervezésével lehetőséget teremt arra, hogy egy magáncég a gyerekek, az idősek, a betegek és a rászorulók étkeztetésén nyerészkedjen.

„Ez fog történni az egész országban is, ha a baloldal ismét hatalomra kerül. A privát tőke, a magánérdek fontosabb lesz, mint a közérdek. Ez tapasztalható most Hódmezővásárhelyen, ahol kiszervezték a tömegközlekedést, hiszen a Jovány-féle bohóckodás privatizáció. Az állam zsebéből kivettek 100 millió forintot, ami most egy magánzsebbe vándorol. Ugyanez vonatkozik a közétkeztetésre is. A városnak eddig volt egy saját cége saját munkavállalókkal, most ezt átadják másnak” – mutatott rá Lázár János.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner