Hírek / Kultúra

Lecserélték "Az idő kereke" című Amazon sorozat egyik főszereplőjét

Szeptember 22. 07:45 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Az első évadot még Barney Harris-el forgatták le, de a másodikra már nem tér vissza.
 
Tekintettel arra, hogy a sorozatok forgatása jellemzően jóval hosszabb időt vesz igénybe a mozifilmeknél, előfordulhat, hogy a színészek némelyikét egy másik produkcióval kapcsolatos szerződésük olyan helyzetbe hozza, hogy nem áll módjukban hosszabbítani. Ilyenkor ki is írhatják az általa megszemélyesített karaktert, de ha kulcsfontosságú szereplőről van szó, akkor nincs mese, kell találni valakit a helyére.
 
Persze millió egyéb oka lehet még annak, ha lecserélnek egy színészt, de hogy az Amazon Studios és a Sony Pictures Television miért kényszerül a The Wheel of Time második évadában Dónal Finnel felváltani Barney Harrist, az nem derült ki a Deadline beszámolójából.
 
Harris és Finn a Robert Jordan regényfolyama alapján készülő nagyszabású fantasysorozat egyik főszereplőjét, Mat Cauthont keltik életre. Mat egyike annak a három folyóközi ifjúnak, akikre a Sötét Úr szolgái vadásznak, és akiket egy aes sedai és őrzője próbál biztonságba juttatni üldözőik elől. De nem merő önzetlenségből tesznek így, hanem mert azt feltételezik, hogy valamelyikük lehet az Újjászületett Sárkány, aki egy ősi prófécia szerint megmentheti a világot, de el is pusztíthatja azt. És ez még csak a kezdete annak a sok ezer oldalon kibontakozó, nevesített karakterek százait mozgató (okkal került minden kötet végére vaskos névmutató), többször szerteágazó történetnek, amelyhez az Amazon komoly reményeket fűz.
Már idén májusban berendelte a második évadot, holott az első majd csak november 19-én rajtol el az Amazon Prime Videón. A premier napján az első három részt egyben ledarálhatjuk, de utána hetente kapunk egy-egy további epizódot, mígnem a nyolcadikkal véget is ér december 24-én.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép:


next 5

A mi világunk

Hírek