Hírek / Sport

Legendás csapat esett ki az NB I-ből

Május 16. 06:35 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az MTK Budapest hiába győzte le 3-0-ra a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, a fővárosi gárda búcsúzott az élvonaltól.

Az MTK ugyan jól hajrázott a bajnokságban – három győzelem és egy döntetlen az utolsó négy fordulóban –, ez a jó sorozat kevésnek bizonyult a bennmaradáshoz. Viszont megszakadt a DVSC elleni rossz szériája, a fővárosi együttes három vereség és öt döntetlen után tudta legyőzni a hajdúságiakat az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 33. forduló:

MTK Budapest-Debreceni VSC 3-0 (1-0)
————————————
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó
gólszerzők: Rajkovic (45+1.), Futács (64., 11-esből), Ramadani (92.)
piros lap: Kusnyír (89.)
sárga lap: Futács (53.), illetve Baranyai (21.), Kusnyír (41, 89.) MTK Budapest:
————-
Mijatovic – Varju, Rajkovic, Nagy Zsombor, Sluka – Ramadani, Kata – Miknyóczki (Stieber, 75.), Mezei (Kovács M., 83.), Vancsa (Horváth A., 83.) – Futács (Barkóczi, 90.) Debreceni VSC:
————–
Gróf – Baranyai (Sós, a szünetben), Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 76.) – Kusnyír – Dzsudzsák, Baráth P., Da. Babunszki (Gyönyörű, 76.), Bódi (Bévárd, 66.) – Do. Babunszki (Tischler, 66.)

Óvatos, eseménytelen kezdést követően az első félidő felétől a hazai akciók már a debreceni tizenhatoson túlra is eljutottak, és ott némi zavart keltettek.  Futács aztán kétszer is betalált a vendégek kapujába, az eredmény azonban nem változott, mert előbb kétméteres, majd minimális leshelyzet előzte meg a lövés pillanatát.

A játékrész utolsó eseményeként szabadrúgáshoz jutott az MTK, és a hosszú oldalra átívelt labdát az üresen helyezkedő Rajkovic kapásból vágta Gróf kapujába.

A szünet után is aktívabbak maradtak a házigazdák, akik tempóban és játékban is a vendégek fölé nőttek.

Ez a 64. percben újabb gólt eredményezett: a belső védő Nagy Zsombor tört előre, már három debrecenit cselezett ki, amikor a tizenhatoson belül buktatták. A büntetőt Futács váltotta gólra.

Az indiszponált debrecenieket cserékkel próbálta felrázni a vezetőedző Carrillo, aki a hajrára az addig észrevehetetlen Dzsudzsák, Baráth párost jobb oldalról bevezényelte középre. Az utolsó percekre felélénkült a Debrecen, de amíg a vendégcsapat helyzetig sem jutott, addig a hazaiak góllal zárták a találkozót: egy szögletvariáció után Ramadani volt eredményes.


Forrás: MTI, hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner