Hírek / Közélet

Lehet már nevezni az ország legnagyobb informatikai versenyére

2020. október 21. 07:15 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Általános és középiskolás diákok indulhatnak az e-HÓD-on.

Az e-Hódot a BEBRAS részeként tíz éve rendezi meg Magyarországon a Neumann Társaság az ELTE Informatikai Karával közösen. A BEBRAS-kezdeményezés célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az informatika iránt, feloldja esetleges negatív előítéleteiket és megmutassa a szakmában lévő lehetőségeket.

Tavaly világszerte közel 2,8 millió diák vett részt a versenyen, itthon pedig 202 magyarországi iskola 27.702 diákja vett részt a feladatok megoldásában az interneten keresztül. Mivel az e-Hódon nem klasszikus programozási feladatokat kell megoldania a versenyzőknek, ezért ilyen jellegű előképzettségre nincs szükség. A rövid, gyorsan megérthető és megoldható feladatokat úgy dolgozzák ki, hogy azok megoldása a programozáshoz hasonló készségeket - strukturált és logikus gondolkodást igényel.

"Az e-hódos feladatok mind érdekes problémákat mutatnak be, elgondolkodtatóak. Megoldásuk során a humán és reál érdeklődésű diákok is a későbbiekben jól használható tapasztalatokat szerezhetnek" - mondta el Pluhár Zsuzsa, az ELTE tanársegédje, a Neumann Társaság Közoktatási Szakosztályának elnöke, a verseny főszervezője.

A 2020-as e-Hód szakmai támogatója a 4iG, amely a Senior korcsoport legjobban szereplő diákja számára ösztöndíjat ajánlott fel.

Az e-HÓD-on öt korcsoportba osztva vehetnek részt diákok negyediktől tizenkettedik osztályig egy-egy iskolai tanóra keretében. A részvétel mindenki számára ingyenes. A 2020-as e-Hódra a verseny honlapján keresztül tanáraik regisztrálhatják a hazai osztályokat, diákokat.


Forrás: origo.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek