Hírek / Sport

Lehmann Csongor Eb-negyedik lett a férfi triatlonosoknál

Augusztus 14. 06:50 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Lehmann Csongor végig harcban volt az éremért, végül negyedik lett a férfi triatlonosok szombati versenyében a müncheni triatlon Európa-bajnokságon. A viadal hármas francia sikert hozott.
 
Magyar szempontból parádésan kezdődött a szombati verseny, elsőként ugyanis Dévay Márk és a tavaly U23-as világbajnok Lehmann jött ki az Olimpiai Parkban található tóból, amelyben az 1500 méter úszást teljesítette a mezőny, azaz ők pattanhattak először kerékpárra.
 
A 39,2 kilométeres második tusa elején egy 12 fős boly alakult ki, benne a két magyarral, ez a társaság sokáig együtt haladt. Féltávnál a francia Leo Bergere vezette a mezőnyt, de szorosan utána Dévay és Lehmann következett. Az üldözők, köztük a tavalyi, tokiói olimpián hetedik Bicsák Bence, körülbelül egyperces hátránnyal kerekeztek az éllovasok mögött.
 
A második váltáshoz közeledve többször cserélődött az éllovas – egy ideig a szintén francia, címvédő Dorian Coninx is vezetett -, de elhúzni senki nem tudott, így a 12 versenyző, a két magyar mellett három francia, két-két német és portugál, valamint egy-egy svájci, olasz és osztrák, szinte egyszerre érkezett a depóba.
 
Dévay vesztett néhány másodpercet a cipője felvételénél, de ő és a jó futónak számító Lehmann is az élbolyban kezdte meg a tíz kilométeres futást. Bicsák ekkor a 32. helyen állt.
 
Az utolsó szakasz elején aztán egy négyfős csoport – benne Lehmann-nal, a portugál Joao Pereirával és a francia Bergere-rel, valamint Pierre le Corrével – ellépett a többiektől, és úgy tűnt, egymás között dönti el a dobogós helyek sorsát. Kisvártatva azonban Coninx is csatlakozott hozzájuk, Pereira pedig leszakadt, a 23 éves tiszaújvárosi triatlonos azonban tartotta a lépést.
 
Az utolsó kilométereken Bergere leszakította riválisait, Lehmann pedig önmagával és a címvédővel nagyot harcolva a bronzéremért küzdött, de az utolsó métereken elfogyott az ereje, így lemaradt az éremről.
 
Bicsák nagyszerű futással feljött a tizedik helyre, Dévay pedig végül 12. lett. A negyedik magyar induló, Tóth Tamás a kerékpározás háromnegyedénél feladta a versenyt.
 
Vasárnap a vegyes váltók küzdenek majd meg egymással az Olimpiai Parkban, a magyar staféta is ott lesz a rajtnál.
 
 
 
Eredmény:
triatlon, férfiak, Európa-bajnok:
———————————
Leo Bergere (Franciaország) 1:41:09
2. Pierre le Corre (Franciaország) 1:41:17
3. Dorian Coninx (Franciaország) 1:41:24
4. Lehmann Csongor 1:41:30
…10. Bicsák Bence 1:42:46
…12. Dévay Márk 1:42:56
 
 
Fotó: nso.hu
Forrás: MTI, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner