Hírek / Kultúra

Leleplezték a Diablo IV utolsó kasztját

2022. június 13. 08:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A Blizzard legjobban várt üdvöskéje sem hiányzott az Xbox & Bethesda Showcase-ről - írja a GameStar.
 
A nemrég megjelent Diablo: Immortal ugyan kétségtelenül élvezetes játék lett, a túlpörgetett monetizáció miatt azonban finoman szólva sem sikerült betöltenie azt az űrt, amit a Diablo IV-re várva érzünk, s ezen csak kicsit enyhít, hogy a napokban elindul a játék bétatesztje is.
 
Ahogy arra számítani lehetett, az ördögi hack and slash az Xbox & Bethesda Games Showcase seregszemléjén is tiszteletét tette, ahol leleplezték az eddig nem látott utolsó kasztot, és egy gameplay összeállítást is kaptunk.
 
Ami az utolsó karakterosztályt illeti, a Necromancer rajongói örülhetnek, ugyanis a holtakkal suttogó harcos csatlakozott ötödikként a tábortűzhöz a Barbarian, a Sorceress, a Rogue és a Druid mellé. Ez persze egyben azt is jelenti, hogy a Paladinra és a Crusaderre már hiába várunk. A Necromancer kapott egy ütős cinematic trailert, a Blizzardtól megszokott minőségben.

A gameplay anyag legfontosabb új információja, hogy végre dobtak nekünk egy morzsát a megjelenési dátumot illetően: a fejlesztők 2023-ra ígérik a Diablo IV-et. A Developer Showcase-ből kiderült, hogy a játék támogatni fogja a cross-playt a PC, az Xbox (One, Series) és a PlayStation (PS4, PS5) között.

A fejlesztői kommentár alapján a Diablo IV-től részletesen variálható karakterekre és nagy döntési szabadságra számíthatunk, a harc pedig pont olyan élvezetes lesz, ahogy azt egy Diablo címet viselő ARPG-től elvárnánk. Nem leszünk lineáris keretek közé szorítva, a 150 dungeont tartogató nyílt világot a saját akaratunk szerint járhatjuk be, s lesznek ún. Strongholdok is, melyeket kipucolva pacifikálhatunk addig ellenséges területeket, aktívan alakítva ezzel a vidéket. A barangolást izgalmas local eventek dobják fel, amiket persze figyelmen kívül is hagyhatunk.
 
Természetesen nagy szerepet kap a megosztottvilág-szemlélet is, a hagyományos multin túl két fő akár couch co-opban is tolhatja a harcokat. A játékosok speciális PvP-zónákban mérhetik össze az erejüket, melyekbe belépve máris indul a csihi-puhi. Aki pedig kiemelkedően teljesít, azt a térkép bajnokként jelöli majd, és hívogató "loot-pinataként" kell túlélnie a zsákmányra leső riválisok offenzíváját.
 
Ami pedig a kampány utáni teendőket illeti, a Blizzard tartalmakban gazdag endgame-et ígér, ahol mindig lesz mit csinálnunk, ha visszatérünk a Diablo IV-hez.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: Steam


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner