Hírek / Közlekedés és kék hírek

Lengyelországban letartóztattak egy magyar sofőrt, aki halálra gázolt egy tűzoltót

Szeptember 30. 08:15 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Lengyelországban két hónapos előzetes letartóztatásba helyeztek egy 21 éves magyar sofőrt, akit egy Krakkó közelében történt, halálos kimenetelű baleset okozásával gyanúsítottak meg – közölte csütörtökön a lengyel sajtó.
 
A keddre virradóan a lengyelországi A4-es autópályán történt balesetben meghalt egy lengyel tűzoltó, munkatársa (és egyben felesége) súlyosan, egy másik tűzoltó pedig könnyebben megsérült.
 
A tűzoltók eredetileg egy jávorszarvas és egy személygépkocsi összeütközése miatt avatkoztak be az autópálya mentősávjában. Hatósági jelentések szerint a beavatkozás helyszínéhez egy személygépkocsi közeledett, de időben lefékezett.
 
Az autóba belehajtott azonban egy Iveco márkájú tehergépkocsi, amelynek magyar sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, és elütötte a mentősávban tartózkodó három tűzoltót.
 
A krakkói kerületi ügyészség szóvivője csütörtök este a PAP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: az előzetes letartóztatásba vett magyar sofőrt szabadon bocsátják, amennyiben megfizeti a bíróság által meghatározott óvadékot.
 
Az elhunyt 38 éves tűzoltó önkéntes volt, hétköznap postásként dolgozott. Emléke előtt szerdai ülésén a szejm egyperces csenddel tisztelgett. Mateusz Morawiecki kormányfő a kis-lengyelországi vajda javaslatára rendkívüli, 25 éves életkorig járó nyugdíjban részesítette a tűzoltó négy gyermekét.
 
Forrás: MTI
Kép: theguardian.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner