Hírek / Közélet

Letartóztatásban a holland embercsempész

2018. november 22. 09:40 Közélet | Szerző: CzabarkaJanos

 A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság egy hónap időtartamra letartóztatásba helyezte azt a holland férfit, aki a múlt hét szombaton próbált meg 15 migránst Magyarország területére csempészni.

A gyanú szerint a férfi 2018. november 17. napján reggel 6 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autótópálya Határátkelőhelyen. A gyanúsított egy kistehergépkocsit vezetetett, amelynek rakterében 15, magát iraki állampolgárnak valló személy tartózkodott. A 15 migráns egyike sem rendelkezett a magyar-szerb határ jogszerű átlépéséhez szükséges okmányokkal.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási és nyomozó ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben gyanúsított és védője fellebbezést nyújtottak be.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész


next 5

A mi világunk

Hírek