Hírek / Közlekedés és kék hírek

Letartóztatásban a súlyos beteg sértettet és édesanyját kirablók

2018. november 13. 09:50 Közlekedés és kék hírek | Szerző: CzabarkaJanos

 A Szentesi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a két férfit, akik a múlt héten raboltak ki egy súlyos beteg nagytőkei férfit és édesanyját.

A gyanú szerint a sértettekkel baráti viszonyban álló gyanúsítottak egyike tudomást szerzett arról, hogy a súlyos beteg férfi és édesanyja ingatlanában nagy összegű készpénzt tart otthon. Ennek megszerzése érdekében megállapodott ismerősével, hogy a pénzt akár erőszak alkalmazásával is elveszik. Előzetes megállapodásuknak megfelelően 2018. november 8. napján este 7 óra körüli időben jelentek meg a sértettek tanyás ingatlanánál. Miután meggyőződtek, hogy a sértettek lefeküdtek aludni, símaszkot viselve, gumikesztyűben, az ajtó befeszítésével bementek a lakóházba. A zajra felébredő sértettet lefogták, majd bántalmazták és tőle a pénz átadását követelték. Mivel ez kezdetben nem vezetett eredményre, a sértett mozgáskorlátozott édesanyját is bántalmazni kezdték, melynek hatására a sértett elárulta, hogy hol tartják a pénzt. Ezután a gyanúsítottak magukhoz vettek mintegy 2,3 millió forintot, illetőleg egy mobiltelefont, majd a helyszínről távoztak és azért, hogy a cselekményük felderítését megakadályozzák, őrölt borsot szórtak szét a házban.

A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A 2 rendbeli, a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A nyomozási bíró mindkét gyanúsított vonatkozásában helyt adott az ügyészi indítványnak és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság végzése egyik gyanúsított vonatkozásában lett végleges, figyelemmel arra, hogy társa a végzéssel szemben fellebbezést jelentett be.

forrás:
Dr. Kopasz Zsolt
főügyész


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner