Hírek / Közélet

Lezárult a „Hódmezővásárhelyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása” program

2023. november 14. 13:43 Közélet | Szerző: Megyeri József

A projektzárót kedden tartották.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető a konzorciumi partnerként bevont Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatallal együttműködve a foglalkoztatás ösztönzése, az emberi erőforrás fejlesztése és társadalmi együttműködések kialakítása által támogatta a térségben munkát vállalni szándékozó, álláskereső, hátrányos helyzetű személyeket és inaktívakat, a TOP-6.8.2-15-HM1-2016-00001 kódszámú, „Hódmezővásárhelyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása” című pályázat keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projektre megítélt vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 920,35 millió Ft. Az összeg jelentős részét a Kormányhivatal használta fel munkaerőpiaci, képzési és foglalkoztatási programok teljesítése céljából.

A foglalkoztatási projekt eredményeként összesen 712 fő került bevonásra, akik a foglalkoztatási paktum keretében munkaerőpiaci programokban vettek részt. A projekt egyben hozzájárult az álláskeresők létszámának csökkentéséhez az egyéb hazai és uniós, valamint közfoglalkoztatási programok mellett. A projekt fizikai befejezése 2023. november 30.

A program lehetővé tette a térség fejlődését szolgáló munkaerőpiaci együttműködések kialakítását, képzésiés foglalkoztatási programok lebonyolítását, melyekhez a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal támogatásokat (elhelyezkedést segítő bértámogatások, foglalkoztatást elősegítő képzés) nyújtott a célcsoport tagjai részére:

▪ Alacsony iskolai végzettségűek

▪ 25 év alatti fiatalok vagy 30 év alatti pályakezdő álláskeresők

▪ 50 év felettiek

▪ GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, vagy legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőttek

▪ Foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők

▪ Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek

▪ Megváltozott munkaképességű személyek

▪ Roma nemzetiséghez tartozó személyek

▪ Közfoglalkoztatottak

▪ Inaktívak.

A projekt a számszerű eredmények alapján, valamint a projekt célcsoportjai és a munkáltatók véleménye alapján is sikeres volt. A munkaerőpiacra való visszakerülés magas arányban tartósnak mondható. Továbbá a projekt a vállalkozóvá válás támogatásával hozzájárulhat a vállalkozói kedv növekedéséhez és további új munkahelyeket teremthet.


next 5

A mi világunk

Hírek