Hírek / Közélet

Lövész tanfolyam kezdődött Hódmezővásárhelyen

2021. március 3. 09:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Megkezdődött a lövész altiszti szakmai tanfolyam az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében március 1-jén.
 
A lövész altiszti szakmai tanfolyam az „Acélkocka”, öt lépcsőből álló altiszti képzési rendszer második moduljának a része, ahol a jövő rajparancsnokát és rajparancsnok helyettesét képzik. A több, mint négy hónapos képzés most kezdődő része azért hasznos, mert a résztvevők a katonai szervezetnél már meg is szerzik a későbbi beosztásukhoz fontos csapatgyakorlatot.
 
A Magyar Honvédség altiszt képzését tekintve legnagyobb létszámú szakmai tanfolyamot harmincnyolcan kezdték meg a hódmezővásárhelyi laktanyában. Közülük tizenöten a polgári életből érkeztek a képzésre, a többiek pedig belső toborzással jelentkeztek, tehát már korábban is a Magyar Honvédség állományába tartoztak. A dandárnál ez a tanfolyam már a második lövész szakmai képzés, a kiképzők most a 62. Lövészzászlóalj katonái lesznek.
 
A megnyitón Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese köszöntötte a jelenlévőket és beszédében hangsúlyozta, hogy a tanfolyamon résztvevők katonai karrierjük egyik mérföldkövéhez érkeztek. „A tanfolyam meghatározó lesz az Önök pályafutására. Az itt megtanult ismeretek nagyon hasznosak és egy jó alapot adnak a későbbi beosztásaik során megszerzendő magasabb szintű tudásnak is. Önök itt megtanulják, hogy hogyan vezessék a beosztottjaikat, akiket majd Önökre bíznak” – mondta a parancsnokhelyettes.
 
Ezt követő beszédében Gombos Sándor főtörzszászlós, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vezénylőzászlósa a korábban szerzett tapasztalatokat is hangsúlyozva elmondta: „Az altisztté válás első szakaszát mindenki sikeresen teljesítette, most a szakmai tudás megszerzése vár Önökre. Kérem, hogy a gyakorlati képzés mellett továbbra is kiemelkedő figyelmet fordítsanak az elméleti tananyag elsajátítására.”
 
A tanfolyamot sikeresen teljesítők az altiszt avatást követően kerülnek majd beosztásba a különböző katonai szervezeteknél.
 
Forrás és kép: bocskaidandar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek