Hírek / Közlekedés és kék hírek

Lövöldözés volt egy németországi egyetemen, a támadó meghalt

Január 24. 16:30 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Több hallgató megsérült a Heidelbergi Egyetem egyik előadótermében történt lövöldözésben hétfőn kora délután. Német hírportálok beszámolói szerint egy puskával felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett az orvostudományi kar egyik előadótermében, majd végzett magával.
 
A illetékes mannheimi rendőrkapitányság közleménye szerint a támadó egyedül követte el tettét lőfegyverrel, vélhetően vadászpuskával – számoltak be német hírforrások.
 
Az ügyről gyűjtött első adatok alapján az elkövetőnek nem voltak társai, közölte a rendőrség.
 
A dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy
 
az ámokfutó az egyetem hallgatója volt, és a nyomozás első megállapításai szerint tettének nem voltak politikai vagy vallási indítékai. Áldozatai közül az egyik diák állapota súlyos.

 

 

A lövöldözés során az előadóteremben több hallgató megsérült, a sebesültek pontos számáról, illetve esetleges áldozatokról azonban egyelőre nem adtak tájékoztatást.
 
Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem természettudományi kara és az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az autósokat arra kérték, kerüljék el a környéket, hogy szabad utat tudjanak biztosítani a mentőknek.
 

Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner