Hírek / Kultúra

Luke Skywalker egy netflixes horrorban?

2021. december 13. 08:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Edgar Allan Poe írásaira építkezik A Hill-ház szelleme alkotója által gondozott limitált széria - írja a GameStar.
 
Mike Flanagannel jó lóra tett a Netflix, hiszen az író-rendező, aki többnyire maga is vágja a filmjeit, eddig olyan sorozatokkal bővítette a streamszolgáltató palettáját, mint A Hill-ház szelleme, A Bly-udvarház szelleme és a Mise éjfélkor. 2022 folyamán érkezik tőle a The Midnight Club, Christopher Pike azonos című ifjúsági regényének adaptációja, majd ezt követően kerít sort egy még izgalmasabbnak ígérkező produkcióra.
 
A szóban forgó minisorozat nem más, mint a The Fall ouf the House of Usher (Az Usher-ház vége), amely Edgar Allan Poe novelláinak modern interpetációja lesz. Flanagan úgy fogalmazott a Twitteren, hogy elmesélhessék a kapzsiság, a horror és a tragédia eposzi történetét, a legnagyobb színészgárdát állították össze az Intrepid Pictures (Flanagan és Trevor Macy produkciós cége) történetében.
 
Valóban nem túlzott, hiszen Mark Hamill (a leírás szerint az ő karaktere meglepően otthonosan mozog az árnyak között) mellett Frank Langella (Roderick Usher, a családfő), Mary McDonnell (Roderick ikertestvére, Madeline Usher), Karl Lumbly (C. Auguste Dupin nyomozó) és Carla Gugino (valószínűsíthetően a narrátor) cipeli majd a hátán a történetet.
 
De a mellékszereplők között is találunk ismerős nevet, nem is egyet, a legtöbben már mind dolgoztak Flanagannel: Samantha Sloyan, Rahul Kohli, Henry Thomas, T'Nia Miller, Kate Siegel, Sauriyan Sapkota, Zach Gilford, Katie Parker, Michael Trucco, Malcolm Goodwin, Crystal Balint, Kyleigh Curran, Paola Nuñez, Aya Furukawa, Matt Biedel, Daniel Jun, Ruth Codd, Robert Longstreet, Annabeth Gish és Igby Rigney.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: nlc.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner