Hírek / Kultúra

Ma 78 éves Mick Jagger

Július 26. 06:45 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Sir Michael Phillip "Mick" Jagger Golden Globe-díjas és többszörös Grammy-díjas angol rock and roll énekes, zenész, színész, dalszerző, producer és üzletember. A The Rolling Stones énekese.
 
Jagger az angliai Dartford városban született a Livingstone kórházban. Apja, Basil Fanshawe ("Joe") Jagger, és apai nagyapja, David Ernest Jagger, tanár volt; anyja, Eva Ensley Mary Scutts, egy ausztrál bevándorló, a Konzervatív Párt tagja. Jagger volt az elsőszülött fiú, akit úgy neveltek, hogy apja nyomdokaiba lépjen. Jagger a Rolling Stonesról szóló, Az Igaz Történet című könyvben így nyilatkozik: „Mindig is énekes voltam. Állandóan énekeltem gyerekként. Azon kölykök egyike voltam, akik egyszerűen szerettek énekelni. Némelyik srác kórusokban énekel; mások szeretnek a tükör előtt pózolni. A templomi kórus tagja voltam és hallgatni is szerettem az énekeseket a rádióban – a BBC-n vagy a Luxemburg Rádióban – vagy nézni őket a tv-ben vagy a filmeken”. Tanulmányait jól zárta a Dartford Grammar School középiskolában, majd a London School of Economics ösztöndíjas hallgatója volt, ám tanulmányait kevesebb mint egy év után befejezte, a zenei karrier érdekében.
 
Diákként Jagger a londoni "the Firehouse" klubot látogatta. 19 évesen énekesként lépett fel ugyanúgy, mint Keith Richards és a Rolling Stones többi tagja, Jagger nem tanulta a zenét, kottát sem tudott olvasni.
 
2002-ben lovagi címet kapott II. Erzsébet királynőtől.
 
Forrás: Wikipédia
Kép: euronews.com


next 5

A mi világunk

Hírek