Hírek / Közélet

Ma éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe

2021. február 15. 11:15 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Nem halogathatják már sokáig jelentkezésük leadását a szeptemberben induló felsőoktatási szakképzések, alap- és osztatlan képzések, valamint mesterképzések leendő hallgatói.
 
Az általános felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési határideje 2021. február 15, tehát február 15-én éjfélig lehet elektronikusan jelentkezni, valamint feltölteni a szükséges dokumentumokat az E-felvételi rendszerében.
 
A felvételi eljárásban való részvétel KIZÁRÓLAG elektronikus úton lehetséges!
 
Az E-felvételi felülete már rendelkezésre áll, regisztráció után folyamatosan tölthető, menthető, újra megnyitható. A lényeg, hogy a már meglévő dokumentumok feltöltésére és a jelentkezés(ek) rögzítésére február 15. éjfélig sor kerüljön. (Sorrendet később, egy alkalommal április 19-július 8. között módosítani lehet, illetve a később kézhez kapott dokumentumokat is addig lehet majd feltölteni, benyújtani.)
 
A jelentkezés (február 15-i) határidős lépései a következők:
 
Első lépésként regisztrálni kell a felvi.hu oldalon, felhasználó név és jelszó megadásával. A felhasznási feltételek elfogadása után a jelentkező kap egy automatikus e-mailt, benne a biztonsági kóddal és a felvételi azonosítószámmal. Ezért fontos, hogy olyan e-mail címet adjon meg, amelyet a beiratkozásig rendszeresen használ. Ezen a címen kapja a tájékoztatásokat, értesítéseket, emlékeztetőket a felvételi eljárás során.
 
Második lépésben rögzíteni kell a jelentkezéshez szükséges személyes adatokat és a jelentkezési helyeket. (A megadott helyek közül oda veszik fel a jelentkezőt, melynél a sorban elsőként éri el a ponthatárt.)
Ha több, mint 3 jelentkezési helyet jelölt meg a jelentkező, helyenként 2000 Ft kiegészítő eljárási díjat kell elutalnia, és az erről szóló bizonylatot, igazolást is csatolnia kell.
 
Végül fel kell tölteni a már meglévő, a jelentkezéshez szükséges dokumentumok másolatát, egy példányban.
 
További információkat a felvi.hu oldalon kaphatnak.
 
Forrás: felvi.hu
Kép: pinterest.com


next 5

A mi világunk

Hírek