Hírek / Közélet

Ma is az 1848-as eszméket kell érvényesítenünk Lázár János szerint

2023. március 15. 13:08 Közélet | Szerző: Megyeri József

175 évvel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc után újra a veszélyek korát éljük és újra történelmi kihívások előtt állunk – jelentette ki Lázár János Pécsen. Az építési és közlekedési miniszter március 15-i beszédében rámutatott: szó szerint kell értelmeznünk a 12 pontot, ami kimondja, hogy békére, szabadságra és egyetértésre van szükség.

Hozzátette: az egyik legfontosabb, hogy Európában véget érjen a cenzúra és a liberális véleménydiktatúra. A politikus szerint fontos, hogy szabadon lehessen beszélni és gondolkodni a migránsválságról, a genderről és a brüsszeli szankciókról.

„A sajtó, a szólás és a gondolat szabadsága terén szűnjön meg a magyarokat büntető kettős mérce. Ne legyenek Európában egyenlők és egyenlőbbek! Magyarországot ne érhesse politikai, pláne gazdasági hátrány azért, mert másképpen merészel gondolkodni, beszélni vagy érezni, mint a fősodor. A Magyar Kormány senki másnak, csak a magyar népnek tartozhat felelősséggel. Brüsszelnek, Washingtonnak, Kijevnek és Moszkvának nem tartozunk felelősséggel” – hangsúlyozta Lázár János.


next 5

A mi világunk

Hírek