Hírek / Közélet

Ma kezdődik az 5-11 évesek oltása

2021. december 15. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A gyermekek oltása ma, szerdán kezdődik az erre kijelölt kórházi oltópontokon. Az 5-11 éves gyerekeket –akárcsak a 12–15 éves korosztálynál– kizárólag Pfizer-vakcinával oltják be. Kedden kora reggel megérkezett az 5-11 év közötti gyerekek oltására alkalmas vakcina az első szállítmánya,  138 ezer adag oltóanyagot küldött a Pfizer. Emlékezhetnek még az év eleji időszakra, hogy ennek felét félrerakják a második körre, vagyis 69 ezer gyerek oltásához elegendő vakcina jött – közölte az M1 Híradója.
 
Kedd reggel fél 7-kor landolt egy repülőgép a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren egy újabb szállítmánnyal. Az elmúlt évben több millió adag vakcina érkezett légi úton Magyarországra, de ez az első olyan Pfizer-szállítmány, amelyben kifejezetten a gyermeknek szánt vakcinák vannak.
 
A fiolákat a repülőtérről azonnal egy vecsési logisztikai központba vitték. „Ez az a központ, ahol majd szortírozni fogják és autókba helyezik a vakcinákat, amelyek kiszállításra kerülnek a mai nap folyamán” – fejtette ki az M1 Híradó tudósítója.
 
A logisztikai központból mintegy száz autó indult útnak egyenesen az oltóközpontokba.
 
A Heim Pál kórházban már kedden be is adták az első vakcinákat. Az első oltottak közül a legfiatalabb gyerek hét éves, a legidősebb pedig már betöltötte a tizenegyet. Mindannyian tudják, hogy mi az a koronavírus, és azt is, hogy miért elengedhetetlen az oltás.
 
„Nagyon fontosnak tartotta az egész családom, hogy mindenki be legyen oltva a környezetünkben, és igenis, kistestvéreim is vannak, és a kicsiket is nagyon veszélyezteti ez a kór” – mondta az egyik beoltott gyermek.
 
Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner