Hírek / Kultúra

Ma nyitja meg kapuit a Planet Expo

2023. szeptember 27. 07:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Ma nyílik a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expo és élményprogram, amely október 1-jéig várja az érdeklődőket a Hungexpo területén; az ingyenesen látogatható rendezvény az élelmiszer, az élelmiszer-biztonság és a hulladékgazdálkodás témái köré épül.
 
A rendezvénysorozat három fő tematikus részből áll, a Planet Expo nevű fenntarthatósági kiállításból, a fenntarthatóságról szóló, 6500 négyzetméteren zajló „Your Planet” (A te bolygód) interaktív közösségprogramból, valamint a fiatalok számára a fenntarthatóságról szóló élményprogramból, amely a „Heroes of the Future” (A jövő hősei) nevet kapta.
 
Az esemény szervezője a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, fővédnöke Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, az alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke.
 
A Planet Budapest programjain a fenntarthatóság, a zöld finanszírozás, a megújuló energia és energiahatékonyság, a regeneratív mezőgazdaság, a körforgásos vízgazdálkodás, illetve a szennyvízkezelés, a fenntartható csomagolás és a fenntartható egyetemek platformja témaköreiben keresik a megoldásokat.
 
A programokról további információkat ITT talál. 
 
Forrás: MTI
Kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek