Hírek / Egyéb/Archív

Ma tetőzik a hőség

2022. július 23. 06:00 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

Szombaton tetőzik a hőség, a nyugati és az északi tájak kivételével több helyen alakul 30 fok körül a napi átlaghőmérséklet. Délután a Dunántúl nyugati és északi területein a megerősödő szél és a helyenkénti záporok, zivatarok estére némileg már csökkenthetik a hőstresszt.
 
A többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, azonban az Alföldön estig jobbára derült marad az ég. A déli óráktól elsősorban az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében, valamint az Északi-középhegységben alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél átmenetileg megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 36 és 41 fok között várható, de az Észak-Dunántúlon néhol csak 32, 35 fok valószínű. Késő estére 27, 32 fokra hűl le a levegő.
 
A hőség mindenki szervezetét megterheli. Fontos a folyadékpótlás, a tűző nap kerülése és a sok pihenés. A délután érkező hidegfront pedig az arra érzékenyeket terhelheti meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
 
Forrás: met.hu
Kép: pixabay.com


next 5

A mi világunk

Hírek