Hírek / Kultúra

Magyar származású színésznő kapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat

Március 13. 06:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A Minden, mindenhol, mindenkor két színésze, Jamie Lee Curtis és Ke Huy Quan kapta a legjobb mellékszereplőknek járó elismerést a 95. Oscar-díjátadó gálán vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban. Jamie Lee Curtis büszkén hirdeti magyarságát a világban, hiszen édesapja, Tony Curtis Mátészalkán látta meg a napvilágot.
 
A Daniel Kwan és Daniel Scheinert rendezésében készült, párhuzamos dimenziókban játszódó sci-fi az idei filmes díjszezon nagy favoritja volt, az amerikai filmakadémia 11 Oscarra jelölte.
 
A legjobb férfi mellékszereplő Oscarját elnyerő, Vietnamban született, kínai-amerikai Ke Huy Quan a nyolcvanas évek óta először kapott fontos filmes szerepet, és játékáért idén már megkapta a hollywoodi színészcéh (SAG) díját is.
 
A legjobb női mellékszereplő kategória díjazottjának, Jamie Lee Curtisnek (édesapja, Tony Curtis szülővárosa Mátészalka) is ez volt az első Oscar-jelölése.
 
A legjobb animációs film Oscarját a mexikói filmrendező, Guillermo del Toro Pinokkiója nyerte. A gála a Dolby Színház színpadára ejtőernyővel érkező Jimmy Kimmel műsorvezető bevezetőjével kezdődött.
 
Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner