Hírek / Sport

Magyarország - Lengyelország: Óriási fordulatok után gólzáporos döntetlen az első vb-selejtezőn

2021. március 26. 07:40 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Fordulatos mérkőzést játszott a magyar válogatott, de végül döntetlen lett a vége.

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott a vendég lengyelekkel a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának első fordulójában.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese mindkét félidő elején betalált, az elsőben Sallai Roland, a másodikban a csapatkapitány Szalai Ádám volt eredményes, de a lengyelek két perc alatt két gólt szerezve egyenlítettek az egyaránt csereként beállt Krzysztof Piatek és Kamil Jozwiak révén. Willi Orbán még egyszer vezetést szerzett a magyar csapatnak, de a hajrában a világ legjobbjának megválasztott Robert Lewandowski ismét egyenlíteni tudott.

A csapatokat az üres lelátók ellenére az egyik hosszanti lelátón a két ország nemzeti színeiben pompázó molinó fogadta, amelyen mindkét nyelven az állt:

"100 éves futballmúlt, 1000 éves barátság".

Az üzenet a nemzetek történelme mellett arra utalt, hogy a két válogatott 1921-ben mérkőzött meg egymással először.
A gyors gólok után kiegyenlítetté vált a találkozó,a hosszabbításban már nem változott az eredmény, Fiola Attilát viszont kiállította a játékvezető második sárga lappal.

Szalai Ádám a mérkőzés végén azt mondta:

"Ez még nagyon a selejtező eleji forma volt, ebben egy kicsit több volt Lovrencsics Gergő értékelése szerint meg tudtuk volna nyerni ezt a mérkőzést. – A 60. perc környékén volt egy rövidzárlat. A második félidőben pedig voltak klasszis megoldásaik a lengyeleknek" – fogalmazott Lovrencsics.

Marco Rossi szerint teljesen szabadon hagytuk Lewandowskit, ebből tanulnunk kell.

"Kérek mindenkit, maradjunk a földön két lábbal, egyébként elégedett vagyok az eredménnyel" – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

A magyarok, akik hét mérkőzés óta veretlenek, vasárnap San Marino, jövő szerdán pedig Andorra vendégei lesznek.


Forrás: hirado.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner