Hírek / Kultúra

Május elejéig lehet pályázni a Magyar Formatervezési Díjra

2023. március 24. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Május 2-ig pályázhatnak dizájnerek a Magyar Formatervezési Díjra, amelynek nyertesei akár bruttó hatszázezer forint díjazásban is részesülhetnek.
 
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a Kulturális és Innovációs Minisztériummal (KIM) és a Magyar Formatervezési Tanáccsal (MFT) közösen hirdette meg a Magyar Formatervezési Díj pályázatát - közölték a szervezetek az MTI-vel.
 
A nyilvános kiírás a kimagasló színvonalú formatervezői teljesítmény elismerését, a magyar formatervezés alkalmazásának ösztönzését és a magyarországi termékek nemzetközi versenyképességét igyekszik elősegíteni.
 
A bizottság idén is termék, vizuális kommunikáció és terv kategóriákban várja a három évnél nem régebbi pályaműveket, valamint diák kategóriában nevezhetnek az akkreditált felsőfokú oktatási intézmények tervezőképzésében résztvevő hallgatók is. A zsűri a beérkező alkotásokat két fordulóban, kategóriánként értékeli aszerint, hogy mennyire érvényesül bennük a formai minőség, az újszerűség, a versenyképesség, a felhasználóbarát kialakítás vagy a fenntarthatósági szemlélet. A díjra tervezők, gyártók, kereskedők, forgalmazók és megrendelők egyaránt pályázhatnak.
 
A zsűriben idén Harmati Hedvig textiltervező, Kassai Ferenc grafikusművész, Börcsök Anna ékszertervező, Árkossy Tamás faipari mérnök, Dániel Tünde formatervező, György Árpád Hunor formatervező, Németh Edit ergonómus, Ruzicska Tünde kerámiatervező-iparművész, Serfőző Péter grafikusművész-tipográfus, valamint Tomcsányi Dóri divattervező foglal helyet.
 
A díjazott alkotásokból a Magyar Formatervezési Tanács hagyományosan a Budapest Design Week ideje alatt kiállítást rendez.
 
A szervezők a pályázatokat elektronikus úton, május 2. éjfélig várják az mfd'kukac'hipo.gov.hu e-mail címen.
 
Forrás: MTI
Kép: kamaraonline.hu (Archív)


next 5

A mi világunk

Hírek