Hírek / Közélet

Makó város elismeréseit is átadják a Városnapi rendezvénysorozaton

Május 3. 12:04 Közélet | Szerző: Török Mónika

A makói városnapi rendezvénysorozat részeként május 6-án, pénteken lesz a Városnapi koncert a Hagymaházban, ahol a Makó Városért Emlékplakett és a Makó Város Emlékérme díjakat is átadják. Az emlékplakettel általában azokat a magánembereket ismerik el, akik sokat tettek a városért. Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere a Rádió7 keddi Közös Nevező című műsorában elmondta a tavalyi és a tavalyelőtti év kivétel volt. Ebben a két évben a járványügyi helyzetre tekintettel elsősorban járványügyhöz, egészségügyhöz köthető szakmai csoportoknak adományozták ezt a díjat, és az ehhez járó pénzbeli támogatás összegét is megemelték egy millió forintra. Az ehhez kapcsolódó rendeletet a legutóbbi testületi ülésen módosították, tulajdonképpen az eredeti állapotát állították vissza. 
 
Azaz 2022-ben újra magánszemélyek vehetik át az emlékplakettet. Az idei díjazottak: dr. Dehelán Aurélia szemész főorvos, dr. Góg Beáta szemész főorvos és Ménesi Gábor, a Centon Kft. ügyvezetője.
 
Makó Város Emlékérmet kap:
 
Makó Város Egészségügyéért kategóriában: dr. Csizmadia Lajos főorvos, 
Makó Város Nevelésügyéért kategóriában: Kocsisné Maráczi Margit gimnáziumi tanár, 
Makó Város Szociális Gondoskodásáért kategóriában: Kádárné Szakál Bernadett szociális munkás, illetve a Váll-Ker Kft. jelenleg is aktív alapító tulajdonosai, Tóth István, Kiss Imre, Zentai István, Nejkoff Stojanoff István és Szegedi Árpád. 
Makó Város Sportjáért kategóriában: Gera József taekwondo mester, 
Makó Város Közbiztonságáért kategóriában: Bohák Henrietta rendőr alezredes és Kardos István tűzoltó alezredes.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner