Hírek / Egyéb/Archív

Már a Netflixen is vannak játékok, Magyarországról is elérhetjük őket

2021. november 3. 07:45 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

Egyszerre két fronton indít támadást a videojátékok piacára betörni szándékozó streamingszolgáltató - írja a gamestar.hu.
 
Talán a Google és az Amazon példája mutatja a legvilágosabban, hogy milyen kockázatos és buktatókkal teli jelenleg minden olyan próbálkozás, amely arra irányul, hogy új szereplőként kihasítson valaki magának egy szeletet a videojátékok piacának egyre növekvő tortájából. A Netflix azonban megfontoltabban halad, mint a temérdek befektetett pénz ellenére kudarcot kudarcra halmozó techvállalatok.
 
Főként a filmes és sorozatos katalógusába tartozó IP-kra épít, amelyek masszív rajongói bázissal rendelkeznek. Ilyen például a Stranger Things. És bár a kínálata még szerény, idővel gyarapodni fog, hiszen már a kiváló Oxenfree fejlesztői is a Netflix kötelékébe tartoznak.
 
A Netflix Gaming eddigi leglátványosabb offenzívája keretében tegnap, azaz november másodikán felkerült a Google Play Áruházba a Stranger Things: 1984, a Stranger Things 3: The Game, a Shooting Hoops, a Card Blast és a Teeter Up. Nemsokára az App Store kínálatában is megjelennek az említett játékok, de addig az androidos eszközzel rendelkező Netflix-előfizetők kiváltsága, hogy ingyen futtassák mindet. De nincs még vége az izgalmaknak, ugyanis mától közvetlenül a Netflix applikációban is megtaláljuk a játékokat.
 
  • Használatukhoz elegendő az előfizetés, nincsenek reklámok, sem alkalmazáson belüli vásárlások.
  • A játékok nyelve automatikusan igazodik a profilunkban beállítotthoz, de ha az nem szerepel a támogatottak között, akkor angolra vált.
  • Minden profillal több, de véges számú eszközt tudunk kiszolgálni. Ha elérjük a limitet, tetszőlegesen eltávolíthatunk egy vagy több eszközt, hogy mások vegyék át a helyüket.
  • Gyerekprofillal alapjáraton nem lehet hozzáférni a játékokhoz.
 
Mike Verdu, a részlegért felelős alelnök blogposztjában sietett leszögezni, hogy amit most látunk, csupán a kezdet, a cél egy olyan játékkatalógus kialakítása, amelyben mindenki talál valamit, ami kedvére való.
 
Forrás: gamestar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner