Hírek / Közélet

Már három vakcinára lehet időpontot foglalni

Május 11. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Érvényes regisztrációval jelenleg három vakcinára (Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásra) lehet online időpontot foglalni. Az időpontfoglaló ma megnyílt a regisztrált 16-18 évesek számára is, ők szerdáig tudnak időpontot foglalni. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen.
 
Összesen 84 ezer tinédzser regisztrált a soron kívüli oltásért – őket csütörtöktől jövő keddig várják az oltópontokon. Közben már a 4,3 milliót is meghaladta a beoltottak száma. Hétfő reggelig mintegy 4 millió 306 ezren kapták meg legalább az első oltást. És már több mint 2,5 millióan vannak, akik mind a két vakcinát megkapták – közölte az M1 Híradója.
 
A WHO már hivatalosan is ajánlja a Sinopharm vakcinát. A magyar kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudunk felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. Az időpontfoglaló ma megnyílt a regisztrált 16–18 évesek számára is, ők szerdáig foglalhatnak időpontot. Pfizer vakcinával oltják be a május 13-18 között a fiatalokat – olvasható a  koronavirus.gov.hu honlapon.
 
Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu
 
Az időpontfoglalót csak azok tudják használni, akik regisztráltak, és közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.
 
Itt ellenőrizheti, hogy az ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/
 
Ha még nem regisztrált, akkor megteheti a vakcinainfo.gov.hu honlapon.
 
Az időpontfoglaló kezelése könnyű, a tajszám és a születési dátum megadásával a regisztráltak beléphetnek a rendszerbe. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást regisztrálhat, és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy a második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton kapja meg, ahol az elsőt.
 
A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető e-mailt is kap.
 
A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható. Kérjük, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot!
 
Kérjük, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a tajkártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás-visszaigazolást. A 16–18 éveseknek szülői hozzájárulási nyilatkozatot is magukkal kell vinniük.
 
A regisztráltakat arra kérik, ha már foglaltak online időpontot, és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra! Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.
 
Forrás és kép: hirado.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek