Hírek / Közélet

Már kész a védettségi igazolvány applikációja, rövidesen le is tölthetjük

Május 12. 08:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Érkezik a mindkét oltás időpontját, valamint a vakcina típusát is tartalmazza az alkalmazás, ami várhatóan megkönnyíti majd a külföldi utazást is - írja a gamestar.hu.
 
Tavaly, december 26-án adták be az első védőoltást Magyarországon, vagyis lassan már fél éve zajlik a Covid19 megfékezését célzó oltási program, ezért minden bizonnyal az is hallott az ún. védettségi igazolványról, sőt valószínűleg látott is pár mintapéldányt, akibe még nem bökték bele az injekciós tűt.
 
Ezen az első oltás időpontja szerepel néhány személyes adaton felül, ám időközben fejlesztettek egy appot, amelyik több információval szolgál a vakcinázásról, emiatt hatékonyan egészíti ki a plasztikkártyát, és többek között külföldi útjaink során is jól jöhet - számolt be erről a Magyar Hírlap.
 
Telefonra, illetve tabletre lehet majd letölteni az alkalmazást, amely már megmutatja a második oltás időpontját, valamint az oltóanyag típusát is, miután regisztráltunk. Tekintve, hogy egyes országok a teljes védettség igazolását szabják meg a határátlépés feltételként, az app beszerzése mindenkinek javasolt, aki külföldi utazást fontolgat.
 
Abban is fontos szerepet játszhat a szóban forgó app, hogy elektronikus úton érvénytelenítsék azok védettségi igazolványát, akik elmulasztják beadatni maguknak a második adag vakcinát.
 
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: portfolio.hu


next 5

A mi világunk

Hírek