Hírek / Kultúra

Mariah Carey „lottó ötöse” idén is történelmet írt

2021. december 7. 07:30 Kultúra | Szerző: Dudás Róbert

Karácsonyi slágere kapta idén a Gyémánt díjat.

 

 

Mariah Carey All I Want For Christmas Is You című karácsonyi dalára kattintanak a legtöbben a YouTube-on decemberben, és nem csak Amerikában, hanem világszerte is. Az 1994-es örökzöld most azonban újabb rekordot tudhat a magáénak. A dal elnyerte ugyanis a RIAA (amerikai hanglemezipar szövetsége) Gyémánt-díját, ami azért is nagy szó, mert Carey-é az első ünnepi kislemez, amely valaha is megkapta ezt a hőn áhított díjat – írja a People magazin.

A gyémánt a lányok legjobb barátja! A dalom iránti kitartó szeretet a mai napig is lenyűgöz, és melegséggel tölti meg a szívem. Nagyon szerencsés vagyok, hogy nekem vannak a világon a legnagyszerűbb rajongóim! – mondta Mariah a díj kapcsán.

A karácsonyi örökzöld 2019-ben ünnepelte a 25. évfordulóját, mely kapcsán Guinness-rekorder is lett, hiszen három világrekordot is a magáénak tudhat, mégpedig az amerikai 100-as toplistán minden idők legtöbbször első helyet elérő karácsonyi dala lett, valamint ez a legtöbbet streamingelt dal a Spotifyon női előadótól, ahogyan az amerikai Singles Top 10 Chart listáján is ez a karácsonyi sláger ült a legtöbb héten át az élen.

Megjelenése óta a kislemezből 16 millió példány fogyott, címadó slágere pedig minden idők 11. legkelendőbb dala. Bár azt sokan nem is tudják, hogy Mariah elképesztő összeget keres a mai napig a dallal, idén egészen pontosan 376 ezer fontot (közel 134 millió forintot). Igen, egyetlen dallal!

Mintha minden évben megnyerné a lottót. Hát ennyit ér, ha egy igazi örökzöldet sikerül összehoznia egy énekesnek.

A dal egyébként nem arat mindenhol osztatlan sikert, a múlt hónapban Twitteren terjedt egy fotó, melyen egy texasi bárban kihelyezett figyelmeztető felirat olvasható, ami szerint december elseje előtt tiltott a zenegépben Mariah Carey All I Want for Christmas is You című örökzöldjét elindítani. A szigorú szabályozáson annyit lazítanak az első téli hónap beköszöntével, hogy egy este egyszer elhangozhat a sláger.

 

Forrás: hirado.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner