Hírek / Sport

Marozsán és Fucsovics is továbbjutott a sanghaji tornán

2023. október 5. 07:15 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is sikerrel vette az első fordulót a 8,8 millió dollár összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán.
 
A világranglistán 92. Marozsán a 64 közé jutásért vívott szerdai találkozón Arthur Rinderknech-sel (66.) csapott össze, pályafutása során először. A rivális tagja volt februárban a magyarokat a tatabányai Davis Kupa-selejtezőben 3-2-re legyőző francia válogatottnak. Mindketten stabilan hozták az adogatásaikat, még egyenlő (40-40) állásig sem jutottak el 12 gémen keresztül, majd a rövidítésben Balázs György tanítványa játszmalabdát hárított, aztán a francia elrontott tenyeresét követően szettelőnybe került. Az első felvonás kiegyenlített játékát jól mutatja, hogy mindketten 38-38 labdamenetet nyertek. A folytatásban a 23 éves magyar 1:1-nél kiharcolta a meccs első bréklabdáit, melyekből a harmadikat értékesítette. Az egyre többet rontó Rinderknech megroppanni látszott, 4:2-nél ismét elbukta az adogatását, és Marozsán innen már könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 23 percig tartott.
 
A második számú magyar teniszezőre a 64 között a 11. kiemelt ausztrál Alex De Minaur vár.
 
A világranglistán 57. Fucsovics a 64 közé jutásért vívott szerdai találkozón a selejtezőből érkezett kazah Gyenyisz Jevszejevvel (258.) szállt szembe, karrierje során először. A 31 éves nyíregyházi teniszező az addig kiegyenlített csatát hozó nyitószettben 4:4-nél elvette teletetovált riválisának az adogatását, majd magabiztosan kiszerválta a játszmát. A második felvonásban Jevszejev 3:0-nál ápolást kért a derekára, de így sem volt esélye felzárkózni. Dupla brékelőnyének tudatában Fucsovics még nyugodtabban irányított, és végül 1 óra 26 perc alatt nyert.
 
A 64 között a 14. kiemelt kanadai Felix Auger-Aliassime következik a magyar éljátékos számára.
 
1. forduló (a 64 közé jutásért):
Marozsán Fábián – Arthur Rinderknech (francia) 7:6 (8-6), 6:2
Fucsovics Márton – Gyenyisz Jevszejev (kazah) 6:4, 6:2
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek