Hírek / Közlekedés és kék hírek

Mávinform: szerda hajnaltól zavartalanul közlekedhetnek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon

2023. június 14. 07:30 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Szerda hajnaltól már menetrend szerint, zavartalanul közlekedhetnek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon, miután kedd éjszaka visszaadták a forgalomnak a bal vágányt is a Hajdúhadház és Újfehértó közötti szakaszon, ahol május 7-én egy kisiklott tehervonat jelentősen megrongálta a pályát - közölte a Mávinform kedden a honlapján.
 
Közleményükben emlékeztettek, május 7-én délelőtt Téglásnál egy vasércet szállító tehervonat 35 kocsija közül 9 kisiklott.
 
Több mint 250 vasúti szakember megfeszített munkájának köszönhetően a kisiklott teherkocsik visszaemelésével, elvontatásával május 11-re végeztek a szakemberek, ekkor kezdődhetett meg a kevésbé sérült vágány helyreállítása. A síneket 240 betonalj felhasználásával közel 140 méteren építették újjá, helyreállították a felsővezetékrendszert és a biztosítóberendezést is, ennek köszönhetően május 15-én egy vágányon megindulhatott a vonatközlekedés Hajdúhadház és Újfehértó között - írták.
 
Mint olvasható, a balesetben jelentősen megsérült bal vágányt több héten át tartó munkával állították helyre. Mintegy 5000 vasbetonaljat cseréltek ki és a helyreállításhoz 30 darab 120 méteres sínt építettek be. A pálya 200 méteres szakasza annyira megrongálódott, hogy nem csak a vágányokat, hanem alatta a vasúti alépítményt, a kavics- és zúzottkő ágyazatot is újjá kellett építeni. A felsővezetékeket másfél kilóméteren ki kellett cserélni.
 
A baleset által okozott károk helyreállításának költsége 1,5 milliárd forint körül várható - közölte a Mávinform.
 
Forrás: MTI
Kép: MÁV-Start


next 5

A mi világunk

Hírek