Hírek / Közlekedés és kék hírek

Mávinform: változásokra kell számítaniuk a Szlovéniába vonattal utazóknak

2023. augusztus 7. 07:00 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Változásokra kell számítaniuk a vonattal Szlovéniába utazóknak az országot sújtó heves esőzések és áradások miatt – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap.
 
A szlovén vasút tájékoztatása szerint valamennyi nemzetközi vonat közlekedik, a Celje–Ljubljana szakaszon részben vagy végig pótlóbuszok szállítják az utasokat – olvasható a mavcsoport.hu oldalon.
 
Esetenként Hódoson és/vagy Mariborban másik vonatra kell átszállniuk az utasoknak – írták, megjegyezve: jelentősen megnő az eljutási idő minden viszonylaton. A Citadella nemzetközi nappali vonat jellemzően Budapest–Celje között közlekedik, onnan pótlóbusszal kell utazni.
 
Az Istria nemzetközi éjszakai vonat egyik szerelvénye Ljubljanában maradt, így Koper/Rijeka–Ljubljana között közlekedik. A másik vonatszerelvény Budapest és Hódos–Maribor–Celje között jár a helyzettől függően – tájékoztattak.
 
„A háló- vagy fekvőkocsiba jegyet váltott utasoknak arra kell számítaniuk, hogy nem tudják a megváltott szolgáltatásnak megfelelően végigutazni az éjszakát” – hívták fel a figyelmet. Kerékpárszállítás a pótlóbuszok miatt nem lehetséges – olvasható a közleményben.
 
Forrás: MTI
Kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek