Hírek / Egyéb/Archív

Még érvényben van a tűzgyújtási tilalom Csongrád-Csanád megyében

2022. szeptember 20. 11:04 Egyéb/Archív | Szerző: Megyeri József

Már csak az ország két megyéjében, Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban van érvényben tűzgyújtási tilalom. Molnár Krisztina katasztrófavédelmi szóvivő a Rádió 7-nek elmondta, továbbra sem szabad tüzet gyújtani a kijelölt tűzrakóhelyeken. Az udvarokban, kertekben lehet sütni, főzni, kivéve akkor, ha kétszáz méteres körzetben erdő, erdősáv található.

Hozzátette: a legtöbb szabadtéri tűzeset emberi gondatlanságból ered. Idén eddig 507 szabadtéri tűz ütött ki Csongrád-Csanád megyében, ami jóval átlag felettinek számít.

„Nagyon sok tűzesetünk volt, és nemcsak darabszámban, hanem hatalmas területeket is érintettek a lángok. Makón például egy több mint kétszáz hektáros szabadtéri tűzeset is volt, ami nagyon nagynak minősül. Az aljnövényzet rendkívül száraz volt idén, kevés eső esett, sőt, sok helyen egyáltalán nem hullott csapadék. Ezért a lángok nagyon gyorsan terjedtek az aljnövényzetben vagy a mezőgazdasági területeken. A tűzoltóknak oltás alatt sok esetben az erős széllel is küzdeniük kellett” – fejtette ki Molnár Krisztina.

Fotó: Illusztráció/Archív


next 5

A mi világunk

Hírek