Hírek / Egyéb/Archív

Megfelelő tárolással több napig friss lesz a kenyér

Március 13. 15:09 Egyéb/Archív | Szerző: Török Mónika

A legtöbb ember zacskóban, fa vagy fém kenyértárolóban tartja otthon a pékárukat, ez azonban a szakértők szerint egyáltalán nem a megfelelő tárolási módszer eltarthatóság szempontjából, ugyanis ezekben a kenyér gyorsan kiszáradhat, és megjelenhet rajta a penész is, aztán dobhatjuk ki az egészet 1-2 nap után a kukába – írja a femcafe.hu.
 
Egy kísérlet igazolta a felvetést, miszerint a kenyértárolók nem megfelelőek arra, hogy a kenyeret hosszú ideig ott tartsuk és friss is maradjon: Steph Kipling és csapata egy négy napos tesztnek vetett alá két ugyanolyan kenyeret. Az egyiket kenyértárolóban, míg a másikat pamut külsejű, bélelt kenyértartó zsákban/vászon kenyértáskában tartották négy napig.
 
A kísérlet eredménye az lett, hogy a kenyér, amit kenyértárolóban tartottak, az négy nap után kőkemény és ehetetlen volt, míg a pamutzacskóban tárolt cipó bár kissé megszáradt, teljesen ép és ehető maradt. 
 
Fotó: illusztrációm, pxhere.com


next 5

A mi világunk

Hírek