Hírek / Kultúra

Meghalt Maxi Jazz, a Faithless énekese

2022. december 24. 22:05 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

65 éves volt az énekes, aki zenésztársa szerint "békésen, álmában" távozott.
 
Meghalt Maxi Jazz, a Faithless brit dancecsapat énekese. Halálhíréről a többek között a Twitteren számolt be a zenekar, illetve volt zenésztársa, Sister Bliss, aki szerint az énekes "békésen, álmában" halt meg péntek éjjel.
 
Olyan ember volt, aki számos módon megávloztatta életünket. Üzenetet és értelmet csempészett zenénkbe. Szeretetre méltó ember volt, akinek mindekire volt ideje, és bölcsessége, ami egyszerre volt közérthető és mély" - írták róla a zenekar Twitterén.
 
Maxi Jazz, eredeti nevén Maxwell Fraser 1957-ben született, és 1984-ben kezdett DJ-ként zenélni a hip-hop zene hatására, és először The Soul Food Cafe Band néven alapított zenekart. Az 1990-es években többek között a Jamiroquai, a Soul II Soul és Galliano koncertjein is ott volt a színpadon háttérénekesként.
 
A Faithlest 1995-ben alapították, miután egy stúdióban találkozott Rollo Armstronggal, rajtuk kívül Sister Bliss és Jamie Catto voltak még tagok a kezdetekkor.
 
Maxi Jazz a Szoka Gakkaj japán buddhista mozgalom tagja volt, erős buddhista hite szemben állt a zenekar nevének jelentésével (hitetlen).
 
A Faithless, amely többször fellépett Budapesten, többek között a Sziget Fesztiválon, 2011-ben oszlott fel. Maxi Jazz 2015-ben alapított új bandát Maxi Jazz & The E-Type Boys néven, amelyben énekesként és gitárosként is aktív volt.
 
Forrás: HVG
Kép: Getty Images


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner