Hírek / Kultúra

Meghalt Michael K. Williams, a Drót és a Battlefield 4 sztárja

Szeptember 7. 08:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Holtan találtak otthonában az 54 éves színészre.
 
Gyászolnak a Drót rajongói, de azok is, akik más produkciókban nyújtott alakítása miatt zárták szívükbe az ötszörös Emmy-jelölt színészt, akinek holttestét unokaöccse fedezte fel Williams brooklyni lakásában. A halál okát hivatalosan még nem erősítették meg, de a The New York Post rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, feltehetően herointúladagolás vetett véget a drogproblémáiról korábban nyíltan valló 54 éves színész életének.
 
Rokona azután kereste fel hétfőn otthonában, hogy még pénteken megbeszéltek egy találkozót másnapra, amin Williams nem jelent meg.
 
Michael Kenneth Williams 1966. november 22-én született. Janet Jackson Rhythm Nation 1814 című albuma adta meg neki a szükséges lökést, hogy szüleivel dacolva otthagyja tanulmányait - és munkáját a Pfizer gyógyszeripari konszernnél -, majd táncosként próbáljon szerencsét. Olyan neves előadók videóklipjeiben szerepelt, mint Madonna és George Michael. Modellként és koreográfusként is dolgozott, mielőtt a színészi pálya felé fordult volna.
 
Kisebb epizódszerepek után az HBO kiváló sorozata (pótoljátok, ha még nem láttátok), a Drót hozta meg számára az áttörést, amelyben Omar Little-t alakította. Fontos mérföldköve volt még pályafutásának Chalky White Gengszterkorzóban és Montrose Freeman figurája a sajnos egyetlen évad után elkaszált Lovecraft Country-ban.
 
Michael K. Williams a sorozatokat esetleg messzire kerülő gamerek számára sem ismeretlen, hiszen ő volt Kimble "Irish" Graves a Battlefield 4-ben. Karaktere pedig fontos szereplője a kampány nélkül érkező Battlefield 2042 narratívájának is.
 
Nyugodjék békében.
 
Forrás és kép: gamestar.hu 


next 5

A mi világunk

Hírek