Hírek / Közélet

Megkezdődtek az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

2021. szeptember 23. 13:24 Közélet | Szerző: Megyeri József

Megkezdődtek a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok csütörtökön, a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában. Antal Gábor vezérigazgató elmondta: összesen 410-420 kiállító vesz részt a három napos rendezvényen. Fajta bemutatók, kutyás, lovas programok és show bírálatok is lesznek.

A magyar vidék történelmi lehetőség előtt áll, amit kötelességünk a lehető legjobban kihasználni – jelentette ki Tarpataki Tamás a megnyitón. Az agrárpiacért felelős helyettes államtitkár kifejtette, a kormány idén több mint 4 milliárd forinttal emeli meg az állatjóléti és tenyésztési támogatások forráskeretét. A vidékfejlesztési forrásokból minden olyan állattartó telepet támogatnak, ami erősítheti egy gazda versenyképességét.

Hozzátette: a magyar állattartás technológiai lemaradásának felszámolása az egyik legfőbb cél, az élelmiszeripar fejlesztése érdekében.

„Fejlett és életképes élelmiszeripar nélkül nem tudjuk levetni magunkról az alapanyag-termelő agrárium évtizedek alatt kialakult képét, és nem tudjuk biztonságosabbá tenni az alapanyag-termelő gazdáink helyzetét sem. Ezért adunk lehetőséget a nagy hozzáadott értéket teremtő, jelentős fejlesztéseknek a feldolgozóiparban, akár 5 milliárd forintot is biztosítunk egy-egy projekt megvalósításához” – ismertette Tarpataki Tamás.


next 5

A mi világunk

Hírek