Hírek / Kultúra

Mégsem folytatódik a Lovecraft Country az HBO-n

Július 11. 08:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Bár idén februárban még arról szólt a fáma, hogy Misha Green, a Lovecraft Country showrunnere összeült a forgatókönyvírókkal, hogy kidolgozzák a potenciális második évad történetét, ez egyelőre túlzott elbizakodottságnak tűnik azután, hogy az HBO hivatalosan is bejelentette, hogy nem rendelik be a folytatást.
 
A Matt Ruff azonos című regényén alapuló HBO-széria a tavalyi uborkaszezon egyik nagy slágere volt, leginkább az USA-ban, ahol az afro-amerikaiakkal szemben elkövetett igazságtalanságok miatt amúgy is ki volt élezve a társadalom a rendszerszintű rasszizmussal szemben. A Jonathan Majorst, Jurnee Smollettet és Michael Kenneth Williamset is felvonultató gárdának nemcsak H.P. Lovecraft szörnyeivel kellett szembenéznie, hanem az 1950-es években tapasztalt feketékkel szembeni atrocitásokkal is.
 
Illetve a Watchmen sorozat után alig 8 hónappal a Lovecraft Country is körbejárta azt a tömegmészárlást, amit a felbőszült fehér emberek követtek el az oklahomai Tulsában 1921-ben, még inkább sokkolva több generációt, akik történetesen még csak nem is hallottak erről a tragédiáról korábban a történelemórákon.
 
Annyi bizonyos, hogy nemcsak látványos és remek színészi munkát felmutató, hanem aktuális problémákra is reflektáló széria volt a Lovecraft Country. Mindemellett pedig több díjátadón is jelölték az év legjobb dráma sorozatára. Ez általában meg is ágyazza az HBO-nál a potenciális folytatást, de úgy tűnik, hogy miután a forrásul szolgáló regényt feldolgozta az első évad, Misha Greenék elképzelése a következő felvonást illetően nem győzte meg az HBO vezetőségét.
 
Bár az HBO lepattintotta a folytatást, még van arra esély, hogy valamelyik másik streamingóriás lecsap a projektre.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: warnerbros.fr


next 5

A mi világunk

Hírek