Hírek / Közélet

Megszületett az Elon Musk lemondásáról szóló szavazás eredménye

2022. december 20. 07:15 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Az elmúlt napokban szinte óránként estek be a hírek a Twitter körüli botrányok kapcsán, legyen szó akár nem átgondolt vezetői döntésekről, a szólásszabadságot hirdetve újfajta cenzúra bevezetéséről, vagy éppen arról a Twitter működését drasztikusan érintő lépésről, amely végül odáig vezetett (vagy csak arra lett felhasználva PR szempontból, ez lényegtelen is), hogy Elon Musk bizalmatlansági szavazást indított saját maga ellen. 
 
Azt ugyebár eddig is tudtuk, hogy Musk szeret színpadiasan játszani, a vox populi szlogent hangoztatva szavaztatta meg Trump visszaengedését is saját platformjára, de egyes hangok szerint a Tesla szebb napokat is megélt vezére éppen azt vezényli le, hogy gyorsan átadhassa a vezetést másnak, amit már eleve tervezett, csak a Twitter balhék vártnál erősebb sodrása feltehetően felgyorsította az eseményeket. Nem volt sok idő a szavazásra, de a nép döntött, az eredmény pedig egyértelmű lett.
 
Összesen 17,5 millió ember szavazott, a válaszadók 57,5 százaléka, vagyis több mint 10 millió ember azt szeretné, ha Elon Musk lemondana a Twitter ügyvezetői pozíciójában, ebből feltételezhető, hogy szerintük nem csinálta jól a dolgát az elmúlt hetekben:

 

 

Musk korábban ígéretet tett, hogy aláveti magát a népakaratnak, kérdés, hogy most az eredmény fényében mihez kezd, milyen gyorsan adja át a stafétát másnak, egyáltalán van-e már jelöltje. Talán kevéssé vehető komolyan - bár a mai világban már nem lepődnénk meg semmin -, de Snoop Dogg például már bejelentkezett a Twitter élére, saját szavazást is indított a kérdésben, 1,3 millió szavazót a virtuális urnához csábítva.

Forrás: pcworld.hu
Kép: foxbusiness.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner