Hírek / Közélet

Megvan a végleges szavazólap, ezekre a kérdésekre kell válaszolni a gyermekvédelemmel kapcsolatban

2022. február 15. 07:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Megvan a végleges szavazólap a gyermekvédelmi népszavazásra. A referendum április 3-án lesz, egy napon a parlamenti választással. A szavazólapon négy kérdés szerepel. Közben elindult a gyermekvédelmi népszavazás tájékoztató honlapja is – számolt be az M1 Híradója.
 
Jóváhagyta a Nemzeti Választási Bizottság az országos népszavazás szavazólapjainak adattartalmát, vagyis megvan a végleges szavazólap.
 
Áder János köztársasági elnök januárban tűzte ki a gyermekvédelmi népszavazás időpontját, ami az országgyűlési választással egyszerre, április 3-án lesz. A szabályok korábban nem engedték, hogy egy napon tartsák a parlamenti választásokat egy népszavazással. A törvényt a párbeszédes Szabó Tímea javaslatára módosította tavaly az Országgyűlés.
 
A mostani népszavazás négy kérdésből áll. A szavazók arról dönthetnek, hogy a gyermekeknek a szülő hozzájárulása nélkül tartsanak-e szexuális irányultságokat bemutató foglakozást a köznevelési intézményben. De arra is választ várnak, hogy lehessen-e nemi átalakító kezeléseket népszerűsíteni, vagy az ilyen médiatartalmakat bemutatni, illetve a gyermekek fejlődését befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül megjelentetni.
 
Az Országgyűlés tavaly novemberben döntött a gyermekvédelmi népszavazásról, miután a parlament elfogadta a gyermekek védelméről szóló törvényt. Ez kimondja, hogy a magyar gyerekek szexuális neveléséről kizárólag a szülők dönthetnek. Azóta azonban folyamatosak a támadások a nemzetközi és hazai liberális szervezetektől. Az Európai Bizottság pedig kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen.
 
Orbán Viktor miniszterelnök szombati évértékelőjén a Brüsszellel szembeni ellentétekről szólva kijelentette: mostanra oda jutottak, hogy a társadalom nőre és férfira épülő szerkezetéről is mást gondolnak. Hangsúlyozta: nincs kompromisszum a gyermekvédelem terén.
 
„Elkerülhetetlenül másfajta jövőt képzelünk és kívánunk magunk és gyermekeink számára is. És szeretném világossá tenni, hogy mi itt nem fogunk engedni! Április 3-án egy népszavazással fogjuk megvédeni a gyermekeinket. Az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén!” – hangsúlyozta a miniszterelnök.
 
Április 3-án Európában elsőként a magyarok mondhatják el országos népszavazáson, hogy mit gondolnak a gyermekeket célzó LMBTQ-propagandáról – írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Úgy fogalmazott: fontos, hogy a szülők dönthessék el, hogyan nevelik a gyermekeiket, és ezt ne mások tegyék meg helyettük.

 

 

A népszavazásról elindult egy tájékoztató honlap is. A gyermekvedelminepszavazas2022.hu oldalon a népszavazással összefüggő információkat és híreket gyűjtik össze.

Forrás és kép: hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner