Hírek / Sport

Megvannak az ellenfelek – novemberben két edzőmeccset játszik a magyar válogatott

2022. szeptember 2. 07:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a magyar válogatott novemberben két felkészülési mérkőzésen lép pályára: Marco Rossi csapata előbb Luxemburg vendége lesz, majd Görögországot fogadja.
 
Az MLSZ beszámolója szerint a magyar válogatott a Nemzetek Ligája C-divíziójában szereplő együttesek ellen zárja a 2022-es évet. Első ellenfelünk, Luxemburg jelenleg Törökország mögött a második helyen áll csoportjában, megelőzve a Feröert és Litvániát. A luxemburgi válogatottból több labdarúgó is a Bundesligában játszik, de a Szpartak Moszkvában és a holland bajnokságban is szerepel játékos a keretből. A november 17-i találkozó lesz a tizenkettedik mérkőzésünk Luxemburg ellen, és a legutóbbi összecsapás (2017-ben 2–1-re kikaptunk) kivételével mindig győztünk.
 
A görögök a C-ligában két mérkőzéssel a csoportkör vége előtt 6 pontos előnnyel vezetik a négyest, amelyben Koszovó, Észak-Írország és Ciprus található még. Játékosaik többségében az angol, a német, a holland, a török és a görög bajnokságban játszanak. Görögország ellen eddig 21 alkalommal léptünk pályára, ebből öt alkalommal nyertünk, hatszor játszottunk döntetlent és tíz alkalommal kaptunk ki.
 
„Minden évben kevés időt tud együtt tölteni a csapat, mivel roppant sűrű a klubcsapatok programja itthon és külföldön egyaránt, ezért minden egyes együtt töltött plusz nap kiemelt jelentőséggel bír. Ebből a szempontból is fontos lesz a novemberi összetartás, illetve kitűnő lehetőséget nyújt arra is, hogy lehetőséget adjunk azoknak a fiataloknak, akik egy ideje már kopogtatnak a férfi A-válogatott ajtaján, és amennyiben továbbra is megfelelően dolgoznak és teljesítenek, hamarosan rendszeres kerettagok lehetnek. Szeretnénk lemérni, hogy mire képesek, és hol tartanak nemzetközi szinten a felnőttválogatottak mezőnyében” – idézi az mlsz.hu Marco Rossit.
 
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 17., csütörtök (Stade de Luxembourg)
Luxemburg–Magyarország
November 20., vasárnap (Puskás Aréna)
Magyarország–Görögország
 
A novemberi felkészülési mérkőzésekre történő jegyértékesítés a szokásoknak megfelelően nagyjából egy hónappal a mérkőzések előtt veszi kezdetét, a Szurkolói Klub tagjainak ezúttal is kedvezményes elővásárlási lehetőségük lesz – olvasható a szövetség honlapján.

 

 

Forrás: M4Sport
Kép: Twitter


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner