Hírek / Kultúra

Mennyei tészta fogás a maradék húsvéti sonkából

2022. április 20. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Ha az ünnepek alkalmával nem fogyasztottuk el az összes húsvéti sonkát, mutatunk egy receptet amivel a maradék se landol a kukába.
 
Hozzávalók:
 
Főtt sonka, kézzel szétmorzsolva 40-50 dkg
Száraztészta, spagetti 500 g
Appenzeller sajt, reszelve 100-150 g + tálaláshoz
Tejföl 3-4 ek + tálaláshoz
Füstölt császár szalonna, apró kockákra vágva 100 g
Fokhagyma 3-4 gerezd
Tojássárgája 4 db
Petrezselyem, aprítva 1 köteg
Snidling, aprítva 1 köteg
Mustár
Olaj
opcionálisan paradicsomsaláta:
1 citrom, pici akácméz, pár szem koktélparadicsom, petrezselyem, só
 
Elkészítés:
 
Nagyméretű serpenyőben kevéske olajon kipirítjuk a kockázott füstölt szalonnát és szalonnabőrkét, amire vékonyra szelt fokhagymagerezdeket dobunk.
 
A sonkát kézzel szétmorzsoljuk, közben egy nagy fazék vizet forralunk. Ha felforrt, sózzuk és beledobjuk a száraztésztát. Annyi ideig főzzük, mínusz két perc, amennyi a csomagoláson fel van tüntetve!
 
Ha elkészült a tészta, a forró szalonnás fokhagymára szedjük és nem spórolunk a főzővízzel, az is kerüljön hozzá! Rengeteg reszelt sajtot és tojássárgáját adunk hozzá. Lehúzzuk a tűzről és selymes emulziót hozunk létre a zsírból, sajtból, főzővízből, tojássárgájából!
 
Utolsó pillanatban adunk hozzá egy kis tejfölt, rengeteg petrezselymet, snidlinget, egy kevés mustárt és a tépkedett sonka darabkákat.
 
Tányérra szedjük, végül ütünk rá tányéronként egy-egy tojást, és berakjuk az előre fölmelegített sütőbe. Mikor a tojások tükörtojássá válnak a sütőben, kivesszük,
 
Azonnal tálaljuk, tejfölt és még reszelt sajtot teszünk a tetejére.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
Forrás és kép: ridikul.hu


next 5

A mi világunk

Hírek