Hírek / Közélet

Mindszenten már ma megkezdik a szúnyogok gyérítését

Június 10. 10:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Mindszent Város Önkormányzata június 10-én, az esti órákban melegködös szúnyogirtást végez Mindszenten, a strand és az üdülő övezet területén! 
 
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
 
A lakosság számára a következőket javasolják:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külsőlevegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad!
 
Mindszent lakóövezetében a jövő héten kezdődik a szúnyogirtás, pontos dátumot/dátumokat az Önkormányzat hamarosan véglegesíti, és a Tisztelt Lakosságot tájékoztatja. Mindszent Város Önkormányzata továbbá megkezdte a légi kémiai szúnyoggyérítés előkészületeit is, így amint lehetőség lesz erre, ilyen módon is megkezdik a harcot a vérszívókkal.
 
Forrás és kép: facebook.com/mindszentvaros 


next 5

A mi világunk

Hírek