Hírek / Egyéb/Archív

Mostantól a fej és fülhallgatókat is lekezeli a Shazam

Január 31. 07:20 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

Többé nem muszáj hangosan lejátszani a zenéket, hogy az alkalmazás elvégezze a dolgát - írja a PCWolrd Plus.
 
A zenék felismerésére létrehozott Shazam szoftver története egészen 2002-ig nyúlik vissza, így a technológia már kimondottan érett volt, mikor az Apple 2018-ban, a korabeli jelentések szerint mintegy 400 millió dolláros áron felvásárolta a mögötte álló brit céget. A szolgáltatás fejlődése szerencsére azóta sem állt meg, így például 2022-ben bevezették a kétoldalú titkosítást, most pedig egy újabb hasznos funkcióval bővült az alkalmazás repertoárja.
 
A 9to5Mac hívta fel rá a figyelmet, hogy a legutóbbi frissítéssel a Shazam képessé vált arra, hogy akkor is felismerje az éppen lejátszott dalokat, ha vezetékes vagy vezeték nélküli fül- vagy fejhallgatón keresztül használjuk a készülékünket.
 
"Mostantól azonosíthatod a zenéket, miközben fejhallgatót viselsz (vezetékes vagy Bluetooth). Egyszerűen csak nyisd meg az alkalmazást, ellenőrizd a fejhallgató ikonját, hogy megerősítsd, hogy a fejhallgatód csatlakoztatva van, majd kezdd el felismerni a zenét magad körül vagy olyan alkalmazásokban, mint a TikTok, az Instagram és a YouTube - írja az Apple.
 
A trükk tehát úgy működik, hogy ha fülhallgatón keresztül hallgatjuk egy YouTube-videót, amiben megszólal egy zenei betét, csak elindítjuk a Shazamot, visszatérünk a YouTube-hoz, majd az adott szekciót lejátszva a Shazam ki fogja írni, mit "hallott" odaát. Fontos hangsúlyozni, hogy a frissítésben maga a fülhallgatós támogatás az újdonság, más alkalmazásokban ugyanis már eddig is képes volt felismerni a számokat az app, de csakis a hangszórókon keresztül.
 
A Shazam egyébként Androidon is elérhető, de arról nincs információnk, hogy abban a verzióban is élesítették-e az új képességet. Az almás eszközökön mindenesetre jó hír, hogy a dalok felismerése nem csak AirPods-típusú fülesekkel vagy fejhallgatóval működik.
 
Forrás: pcwplus.hu
Kép: The Guardian


next 5

A mi világunk

Hírek