Hírek / Kultúra

Mozifilm készül Amy Winehouse életéről

Július 18. 07:15 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A Grammy-díjas, tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő életéről a Studiocanal égisze alatt terveznek filmet készíteni, mégpedig Sam Taylor-Johnson rendezőnővel, aki a legelső Alkonyat-filmért is felelős. Az énekesnő életét és halálának lehetséges körülményeit egy pár éve már feldolgozta egy dokumentumfilm, az Amy, valamint egy BBC-re készült dokumentumsorozat, a Reclaming Amy. Ez lesz az első alkalom, hogy játékfilm keretén belül mutatják be az énekesnőt. 
 
Egyelőre sok érdemi információ nem látott napvilágot a filmről, sem a történet, sem pedig a színészeket illetően, annyi bizonyos csak, hogy Sam Taylor-Johnson fogja rendezni (aki az Alkonyat mellett A szürke ötven árnyalata rendezését is magára vállalta), a forgatókönyvi munkálatokat pedig Matt Greenhalgh viszi véghez, aki a Control, valamint A sztárok nem Liverpoolban halnak meg című mozik szkriptjeiért volt felelős.
 
Amy Winehouse 2011-ben hunyt el alkoholmérgezés következtében. Két stúdióalbummal a háta mögött (a Frank, valamint a Back to Black) sikerült elérnie, hogy generációjának egyik legsikeresebb és legtehetségesebb előadójává avanzsáljon. 
 
Forrás: puliwood.hu
Kép: 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner