Hírek / Közélet

Nagy István: 700 millió forintot meghaladó támogatással segítjük a tanyán élőket

2022. október 10. 07:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A tanyák infrastrukturális fejlesztésének biztosítására vonatkozó pályázati felhívásnál folyamatosan születnek a döntések, a napokban 178 kedvezményezettnek küldték meg a támogatói okiratot.
 
Újabb 700 millió forintot meghaladó támogatással segítjük a tanyán élőket – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter. Hangsúlyozta: „a vidéki településeken élők életminőségének javítása, a vidék népességmegtartó képességének erősítése kiemelten fontos feladatunk.”
 
A tanyák infrastrukturális fejlesztésének biztosítására vonatkozó pályázati felhívásnál folyamatosan születnek a támogatói döntések, a napokban 178 kedvezményezettnek küldték meg a támogatói okiratot a 2017-ben megjelent és azóta folyamatosan elérhető, Tanyák háztartási léptékű villamosenergia- és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései című kiírás keretében – adta hírül csütörtökön az agrártárca.
 
A konstrukció keretében a tanyákon megvalósuló háztartási léptékű villamosenergia- és vízellátás kiépítését célzó, illetve szennyvízkezelési fejlesztések támogathatók. A szeptember 20-i módosítással hét új szakasszal bővült a pályázati felhívás, így a támogatási kérelmek benyújtására 2023. június 5-ig lesz lehetőség.
 
Forrás és kép. hirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner