Hírek / Sport

Negyeddöntős a női pólóválogatott

Június 27. 06:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Könnyed játékkal fordul rá a torna lényegi részére a magyar női vízilabda-válogatott, miután Argentína 23-6-os legyőzésével vasárnap bejutott a hazai rendezésű világbajnokság negyeddöntőjébe.
vizes világbajnokság, női vízilabda, a negyeddöntőbe jutásért:
Magyarország–Argentína 23-6 (4-0, 7-2, 6-3, 6-1)
 
gólszerzők: Gurisatti 5, Szilágyi 4, Faragó, Vályi 3-3, Rybanska, Keszthelyi, Máté 2-2, Leimeter, Garda 1-1, illetve Leonard 3, Gerschcovsky, Comba, Hatcher 1-1
 
Magyarország: Gangl Edina – Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Keszthelyi Rita, Mahieu Geraldine, Rybanska Natasa, Faragó Kamilla, cserék: Magyari Alda (kapus), Gurisatti Gréta, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Garda Krisztina, Leimeter Dóra
 
Bíró Attila alakulata a margitszigeti Hajós uszoda ötvenes nagymedencéjében a rekkenő hőséget is vállaló ezerötszáz szurkoló előtt Rybanska Natasa révén szerzett vezetést bő egy perc elteltével, majd beindult a gólgyártás az erőviszonyokat híven tükröző forgatókönyv szerint. Merthogy az már a meccs előtt nyilvánvaló volt: a két válogatott tudása között hatalmas szakadék tátong. Ahogyan a szövetségi kapitány is fogalmazott előzetesen: „nem lehet kérdéses a győzelem”.
 
Már az első negyedben négygólos előnyre tett szert a gárda, miután Rybanskát követően a csapatkapitány és a hazai vb-n már tizedszer eredményes Keszthelyi Rita, a világbajnoki újonc Faragó Kamilla és Gurisatti Gréta is betalált.
 
Szépítő góllal nyitottak a dél-amerikaiak a második nyolc percben, amit Faragó gyors megúszás végén kapufás góllal bosszult meg (5-1). A második argentin gólra Szilágyi Dorottya duplával válaszolt (7-2). Megkettőzte találatai számát Gurisatti, Keszthelyi, majd Rybanska is, Szilágyi harmadszor is bevette az argentin kaput, Gangl Edina pedig büntetőt hárítva járult hozzá a félidei 11-2-es vezetéshez.
 
Gurisatti triplája jelentette a “közte tízet” (12-2), a különbséget az argentinok ugyan átmenetileg kilencre csökkentették, de Vályi Vanda, a negyedszer is pontos Gurisatti és Leimeter Dóra jóvoltából rövidesen 15-3-at mutatott az eredményjelző. Az utolsó szünet előtt Gurisatti villant immár ötödször is, majd a triplázó Faragó módosította 17-5-re az állást.
 
A záró negyedből meglepetésre csaknem három perc lepörgött, amikor a játékrész első gólja megszületett, az viszont igazán látványosra sikeredett a bal felső sarokba bombázó Máté Zsuzsanna révén, aki rögtön utána a 19. magyar találatot is lőtte. Vályinak köszönhetően 20-5, majd 21-5 lett rövidesen. Szilágyi negyedszer is eredményes volt, Garda Krisztina pedig egy távoli lövésből szerezte meg első gólját, egyúttal beállította a 23-6-os végeredményt.A magyar válogatottra a keddi negyeddöntőben Ausztrália vár.
 
korábban:
Spanyolország–Kazahsztán 14-1
Franciaország – Új-Zéland 14-13
Hollandia–Kanada 10-7
 
a negyeddöntők programja:
Olaszország-Franciaország 13.00
Egyesült Államok-Spanyolország 16.00
Görögország-Hollandia 19.30
Magyarország-Ausztrália 21.00
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner