Kürtőskalács-délelőttöt tartott a Szeretem Vásárhelyt Egyesület pénteken.
Walterné Böngyik Terézia elnök a Rádió 7-nek elmondta: a szeptemberben indult Határtalanul Program által az utazásokon kívül élményfőzéseket is szerveztek. Ez alkalommal az erdélyi finomságot ismertették meg a programban résztvevő mintegy négyszáz diákkal. A sütemény a Corvin tankonyhájában készült, majd az Eötvös udvarán tartott dzsemborin fogyott el, erdélyi szörpök kíséretében.
„A székelyek és Erdély is magának tekinti a kürtőskalácsot, ugyanakkor ez egy hungarikum, a legértékesebb magyar kincsek között tartjuk számon. Mi csíkokat tekerünk, utána forgatjuk bele a tésztát az égetett cukorba, míg az erdélyi másként készül. A neve azonban mindenképp onnan ered, ugyanis a kürt ebben az esetben a kályhacsövet jelenti, mivel régen az asszonyok ezen sütötték” – ismertette Walterné Böngyik Terézia.