Hírek / Kultúra

Nem csak sorozat, de online szerepjáték is készül a "Horizon"-ból

2022. november 11. 06:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Talán senki számára nem kérdés, hogy a Sony egyik legjobb és legsikeresebb exkluzívja a Horizon játéksorozat, ami úgy tűnik, hogy igencsak kibővül a jövőben - írja a LEET. 
 
A Horizon Zero Dawn és a Forbidden West után kiderült: élőszereplős sorozatot terveznek belőle, ám a Sony itt nem áll meg. Friss hírek szerint most összeálltak a dél-koreai NCSoft stúdióval, ahol egy olyan online játék készül, ami a Horizon franchise-ra épül.
 
Úgy tűnik, hogy a Sony egyre inkább az online játékok felé fordul, és a legjobb online fejlesztőkkel dolgozik együtt. Ilyen például a nemrég 3,7 milliárd dollárért felvásárolt Bungie is. Az egyik ilyen partner a hírek szerint az NCSoft, a szakma egyik legjobbja.
 
A koreai média szerint a Sony egy új MMORPG fejlesztésével bízta meg a stúdiót, ami a Guerrilla Games Horizon-sorozatának világában játszódik. A játék a Project H kódnevet kapta, jelenleg pedig még keresik a fejlesztőket hozzá. Így persze azt sem lehet tudni, hogy mikor lehet játék belőle.
 
Az NCSoft egyébként évtizedes tapasztalattal rendelkezik az online játékok és MMORPG-k terén, így fantasztikus partner a Sony számára. Az NCSoft legnépszerűbb játékai a Lineage, a Guild Wars, a Blade & Soul és az AION, melyek összesen 13,5 milliárd dolláros bevételt hoztak.
 
Persze most még sem a Sony, sem az NCSoft nem erősítette meg a hírt, és lehet, hogy egy ideig nem is hallunk a projektről. A Sony egyébként 2025-ig 12 live service játékot tervez piacra dobni.

Horizon: Zero Down - Az első játék előzetese magyar felírattal:

Horizon: Forbidden West - A második játék előzetese magyar felírattal:

Forrás: leet.hu
Kép: wallpaperflare.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner