Hírek / Közélet

Nem lesz tűzijáték Hódmezővásárhelyen

Augusztus 3. 18:02 Közélet

Nem lesz tűzijáték Hódmezővásárhelyen augusztus 20-án – jelentette be Márki-Zay Péter szerdán. A polgármester korábban először bejelentette, hogy megtartják a tűzijátékot, majd a közösségi oldalára érkezett kommentek miatt ezt visszavonta és népszavazást szervezett.

A városházán, a könyvtárban, a művelődési házban, orvosi rendelőkben, a Serház téri idősek otthonában, a strandon és a Jovány buszokon elhelyezett szavazóládákba végül összesen 509 vásárhelyi adott le voksot, közülük 460-an arra szavaztak, hogy maradjon el az ünnepi látványosság.

A polgármester azt is elárulta, a Szent István-napi ünnepségsorozat, így az operettgála vagy egy rock előadás a többszörösébe kerül, mint a tűzijáték került volna, és a város költségvetése nem áll rosszul. Mindezek ellenére arra kérte a vásárhelyieket, hogy segítsenek összeadni kárpótlásul a tűzijátékkal megbízott vállalkozónak egy jelképes összeget.

Az adományok befizethetők lesznek egy hamarosan közlendő bankszámlára, de aki a készpénzt tartja egyszerűbbnek, az bedobhatja azt a városháza aulájában elhelyezett ládába.

Fotó: Illusztráció


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner